050 46 81 756

Aamulla katselen salilla ympärilleni  seuratakseni kanssatreenaajien ilmeitä…. illalla omalla tunnillani katselen asiakkaiden ilmeitä, kun he hikipäässä takovat nyrkeillä ilmaa bodycombatin tahdissa…

Mikä heitä motivoi treeniin? Pohdin omaa suhtautumistani treeniin ja myönnän, että treenaan usein asenteella; on pakko saada voimaa, kestävyyttä, parantaa aerobista kykyä, jotta jaksan tehdä töitä. En siis juokse Keinukallion portaita, koska se olisi kivaa. Porratreeneistä tulee kyllä mahtava olo jälkeenpäin mutta tällä hetkellä saan ’kicksit’  Muyathai-treeneistä. Salitreenejä taas rakastan lomamatkoilla, kun pääsen aamulla aikaisin treenaamaan yhdessä mieheni kanssa. Vesi on minulle tärkeä elementti, koska melkeinpä asuin vedessä 5 vuotta (laitesukelluskouluttajana) joten vähintään kerran viikossa on päästävä altaaseen.

Olen huomannut, että treenaaminen on tehokasta, kun teet sen hauskuuden vuoksi ei siksi koska pitää, täytyy, on pakko…. TOSIN, jos ote lipsuu sohvan syövereihin niin sitten kannattaa hieman patistaa tossua toisen eteen. Katsellesani hikisiä mutta hymyileviä asiakkaitani tunnilla tiedän heidän nauttivan ja se on taas minulle työni endorfiinipiikki:-)

Liikunnan ammattilaisina mietimme päämme puhki mistä ihmiset pitäisivät, mitkä jumppatunnit vetäisivät, mistä asiakas hyötyy ym. mutta ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska me kaikki olemme erilaisia. Saamme omat hyvänolon tunteemme erilaisista treenimuodoista. Onko se tehokasta ja hyödyllistä on toinen juttu mutta hyvänolontunne salitreeniä tehtäessä pitää sinut kiinni harjoituksessa ja siitä syntyy vähitellen tulosta. Tämä taas motivoi jatkamaan, koska terveysvaikutusten lisäksi nautit endorfiinista. Sitä oikeaa liikunnan aiheuttamaa huumetta.

Mieti siis, mikä saa sinut hyvälle mielelle onko se aamujumppa, pilatestunti, salitreeni, juoksulenkki? Parasta antia kehollesi ja päällesi on tehdä mahdollisimman monipuolista harjoitusta. Kesä on upeaa aikaa harjoitukseen, päivää riittää pitkälle ja hiki virtaa ihanasti.

Nauttikaa treeneistä ihanat naiset ja aurinkoisia kesäpäiviä!

t. Annuski