050 46 81 756

Terve selkä tarvitsee niin liikettä kuin voimaakin. On lukuisia tapoja saada hyvinvoiva selkä mutta perusta on, että liikkeeseen yhdistyy tietoinen hallinta. Huolehdi siis, että saliohjelmasi on monipuolinen ja sinulle sunniteltu, jotta selkäsi saa oikeanlaista voimaharjoitusta. Voiman lisäksi tulee huolehtia huollosta sillä erilaiset jäykkyydet ja asentovirheet aiheuttavat melkoista ’vääntöä’ rangan alueelle.

Ohessa aktiivisia liikkuvuusharjoituksia ihanaan aamun avaukseen tai vaikka toimistotaukojumppaan! Tarvitset kevyen kepin (harjan varsikin käy). Muista hengittää liikkeiden aikana syvään ja vapautuneesti. Syvä hengitys edesauttaa mm. liikkeissä, jotka kohdistuvat rintarankaan.

Tee 1 tai 2 kierrosta. Tee liikkeet rennosti kehoa kuunnellen. Älä pakota vaan nauti rangan liikkestä.

1. TUULIMYLLY  x 10 

2. KEIHÄSPYÖRITYS KEPILLÄ  x 10 per suunta

3. RINTARANGAN KIERTO HAARA-ASKELLUKSESSA  10 per suunta

4. KISSA  x 10

5. SELÄN KIERTO NELINKONTIN x 12

6. RINTARANGAN MOBILISOINTI x 10 per suunta

7. LANNERANGAN KIERTO x 10