050 46 81 756

Kuinka nautinkaan, kun kesällä  jumpatessa tulee kunnon hiki! Se suorastaan virtaa selkää pitkin ja treenin jälkeen voi kääntää paidasta ’vettä’. Olo on aivan erillainen kuin talvella.

Tapasin muutama vuosi sitten brasilialaisen valmentajan, joka saapui Suomeen pitämään Jujutsu leirejä. Hän oli aivan pöyristynyt siitä, kun suomalaiset jättävät treenaamisen kesällä kokonaan, vaikka olosuhteet olisivat ideaaliset lämmön ja valon vuoksi. Olen täysin samaa mieltä, vaikka mökkipihalla treenatessa itikat ja muut höttiäiset häiritsevät aika pahasti….

Kesän valoisuus ja lämpö saavat energiatasot aivan toisiin atmosfääreihin ainakin minulla. Vietin juuri pari viikkoa Espanjassa ja siellä oli ihana lähteä aamulla suoraan sängystä salille tai lenkille (lapset nukkuivat pitkään). Loma-aamut ovat mitä parhaita treeniin, sillä sitten voi perheen kanssa puuhailla koko päivän muuta.

Naisille suositten kunnon hikijumppaa kesällä sillä se buustaa loistavasti aineenvaihduntaa ja olo on ’monta litraa’ kevymepi. Tähän yhtyvät varmasti ne, jotka eilen lähtivät combat-tunniltani hikeä valuen. Hikijumpan perään vielä viileä suihku (suihkuta varsinkin jalat kylmällä) tai vielä parempi pulahdus järveen jos sellainen on mahdollista.

Hikoilessa ja kuumina päivinä suosittelen, että lisäät nesteyttävää jauhetta vesipulloon. Näin estät turhat krampit, nestehukan ja pahan olon. Vireystaso pysyy myös paremmin yllä treenin aikana. Jauheita löytyy kaupasta (esim. Gatorade) tai kookosvettä jos ’luomua’ haluat.

Loistavia hikisiä hetkiä & nautiikaa kesästä upeat naiset!