050 46 81 756

Hengitän syvään sisään ja hieman pidempään ulos….

Tunnen kuinka keuhkot täyttyvät ja tyhjentyvät. Virkistävää, hapekasta ilmaa virtaa kudoksiini ja saan samalla huonoa ilmaa lasketeltua ulos. Stressi laskee ja saan keskittymiskykyni takaisin. Viiden minuutin hengitysharjoitus on nopea mutta muuta en tänään tarvitse.

Hengittäminen on automaattista ja se on elimistömme tärkein toimento. Kuitenkin tänä päivänä suurin osa ihmisistä hengittää vain pinnallisesti. Tällöin keuhkot eivät aktivoidu tarpeeksi eikä keho (mukaanlukien aivot) saa riittävästi happea. Syvempi hengitys vapauttaa pallea toimimaan kunnolla ja sisäelimet saavat mukavasti hierontaa eli oikea hengitys auttaa tukemaan ruuansulatusta ja immuunipuolustusta sekä laskemaan verenpainetta.

Hengitysharjoitukset vaikka muutaman minuutin kestoiset parantavat monin tavoin elimistösi toimintoja. Kunnon hengitys vähentää stressihormonin eritystä, laajentaa keuhkojen tilavuutta, parantaa keskittymiskykyä sekä muistia, laskee verenpainetta, rahoittaa sekä vaikuttaa myönteisesti kehontietoisuuteen. Voit tehdä oman harjoituksen vaikka keskellä päivää bussissa. Istu ryhdikkäästi; selkä suorana ja pää pystyssä. Hengitä nenän kautta syvään sisään ja suun kautta hitaasti ulos. Uloshengityksen tulisi olla hieman pidempi kuin sisäänhengityksen. Pidä pieni tauko sisään-ja uloshengityksen väli. Anna hengityksen virrata mahdollisimman vapaana ja tunne kuinka vatsa ja kyljet liikkuvat sen mukana.

Pidempiä hengitysharjoituksia on helppo tehdä pilates-ja joogatunneilla. Näillä tunneilla syvät hengitykset rytmittävät automaattisesti liikettä ja näin koko tunti tulee hengitettyä kunnolla. Tämä on yksi syy miksi näiden tuntien jälkeen olo on taivaallinen. Niinpä kunnon hengitys saa siis ihmeitä aikaan.

Kokeile viikon ajan päivittäistä hengitysharjoitusta. Sovita se niin, että siitä tulee mahdollisimman helposti osa arkea. Niille, joilla on ongelmia nukahtamisen kanssa, kannattaa hengitysharjoitus ottaa sänkyyn. Nukkumaan mennessä se rauhoittaa todella hyvin. Rauhallinen sisäänhengitys aktivoi vagushermon, jolloin syke laskee ja hermojärjestelmä rahoittuu. Näin ihminen automaattisesti rahoittuu nopeammin.

Ohjaan jälleen pilateksen alkeiskurssin syyskuun alussa, joten tervetuloa oppimaan hengitystaitoja sinne!

Hengitellään muutenkin tänä syksynä hieman syvemmin, jookos!

terkuin,  Annuski