050 46 81 756

Kynnyksen korkeus on hyvin henkilökohtaista. Toinen astuu yli kuin kyse olisi maton reunuksesta, kun taas toinen saa ottaa vauhtia ja käyttää todella voimaa aidan ylitykseen.

Kirjoitan nyt tästä aiheesta, kun eräs asiakkaani pilateksen alkeiskurssin jälkeen epäili kykyänsä osallistua jatkotunneille. Kyse oli vain mielikuvasta, jonka sana JATKOtunti herättää sillä noilla jatkotunneilla käy niin alkeiskurssilaisia kuin jo vuosia pilatesta harrastaneita. Onneksi keskustelimme asiasta ja sain (ainakin toivon) madallettua kynnystä tunnille osallistumiseen.

Sanoilla ja nimillä on suurempi merkitys kuin huomaammekaan. Oletko milloinkaan miettinyt että laskisit kuinka monta kertaa sanot mukavaa/hienoa/kaunista/ihanaa/kivaa tai jonkin muun hyvää oloa ilmaisevan sanan päivässä? Jos se on vähäistä, yritä saada päivääsi pari positiivista sanaa lisää ja huomaat sen muuttavan ei omaa asennettasi vaan myös tuovan positiivistä värettä ympärillesi.

Takaisin kynnykseen. Oma tehtäväni on yrittää madaltaa ihmisten kynnystä liikkumiseen. Jokainen kyllä tietää, miten terveellistä ja henkistä hyvinvointia lisäävää liikunta on mutta miksi sitten kynnys vain useimmille on niin korkea?

Tiedän osan vastauksista ja yksi suurimmista on;  osaaminen ja/tai mokaaminen. Jopa huippu-urheilijoinen yksi suurimmista peloista on mokaaminen, ei edes loukkaantuminen. Omalta osaltani suurin kynnys on tanssitunnille osallistuminen sillä en todellakaan pysy kuvioissa perässä. Aion kyllä mennä Sadun Sh’Bam tunnille nolaamaan itseni joku päivä ihan vain siksi, että aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja astua kynnyksen yli. Ajattelen positiivisesti siinä mielessä, että jos en osaa askelkuvioita niin osaan ainakin nauraa itselleni. Ja sitähän liikunta on;  hauskaa ja antoisaa, vaikka nyt menisi suurin osa askelista päin prinkkalaa. Kyse on heittäytymisestä lajiin, joka varmasti tuo tullessaan myös onnistumisia ja minäkin haluan olla oman elämäni dancing queen.

Haluan heittää samanlaisen haasteen lukijoilleni. Mieti omaa kynnystäsi ja miten pääset sen yli. Päätä milloin ja miten. Pyydä henkistä tukea ystävältä ja tehkää vaikka yhdessä.

Ladies, nyt jos koskaan on aika ottaa askel eteenpäin.

Aurinkoa viikkoon,

Annuski