050 46 81 756

’ Tammikuussa alkaa uusi elämä, näillä ohjeilla pääset joulukiloista!’ Nämä lööpit koristavat niin iltapäivälehtiä kuin sosiaalista mediaakin. Hyvä olo runsaan joulukuisen juhlimisen ja ylensyönnin jälkeen on hakusessa.

Kuinka sitten päästä sellaisen muutoksen alkuun, joka ei lopahda viikon kuluttua? Tähän ei voi koskaan vastata yksiselitteisesti sillä meidän kaikken keho on niin ainutlaatuinen. Yksi sopii yhdelle, toinen toiselle. Täytyy vain kokeilla rohkesti ja kuulostella omaa kehoa. Varmaa kuitenkin on, että motivoiva tapa on sellainen, joka tuo tuloksia mahdollisimman pian eikä se ole liian monimutkaista.

Yksi viimeisimmästä omista kokeilustani on pitkä yöpaasto. Tämä tarkoittaa siis illan viimeisen ja aamun ensimmäisen suupalan väliä. Mitä pidempi väli sitä pidempi niin sanottu yöpaasto. Suositeltu väli on vähintään 10 tuntia mutta kokemukseni mukaan minulle sopisi parhaiten 14 tuntia. Tähän on vaikea päästä aamuina, joina vedän tunteja mutta yritys on kova. On nimittäin ihana tuntea miten olo on kevyt jo pelkästään suoliston rahoittamisesta. Yleensä sitä tunkee jo ajattematta, jotain syötävää heti aamutuimaan suuhunsa. Kokeilepa isoa lasillista vettä, johon voit puristaa hieman limeä tai sitruunaa. Sillä herää mutta ei rasita suolistoa vielä.

Alkuvuodesta on muutenkin luonnollista hakea lautaselle paljon kasviksia ja puhdasta ruokaa. Tässä päiväni ohjelma, jota on helppo noudattaa, kunhan vain on omat eväät töissä mukana. Aamupalanani toimii slankan pirtelö (ihanan makuinen vanilja kera jäiden) ja kahvi tai jos yöpaastoni venyy lähes puolille päivin niin hyppään suoraan lounaaseen ja jätän ns. aamupalan välipalaksi/illaksi. Lounas koostuu runsaasta salaatista ja proteiinin lähteestä sekä palasta täysjyvä leipää). Välipalana toimii hedelmät ja jogurtti (kaura/kreikkalainen/joskus olen tehnyt raakapuuroa) kera siementen/rouheen. Illalliseksi jälleen kasviksia kera lihan/kalan/äyriäisten/muun. Jälkkäriksi vielä marjoja ja hdelmiä, jos ilta on pidempi. Tosin yleensä syön illallisen niin myöhään että siinä joutuu jo nukkumaan ennen nälkää.

Liidellen kohti kevätaurinkoa ihanat naiset!

terkuin, Annuski

P.S saa jakaa linkkinä