050 46 81 756

Monesti kun keskustellaan lihaksien jumeista ja jännitystiloista, kuulen useimmiten niska-hartiaseudun mainittavan. Huono työergonomia, runsas älylaitteiden käyttö, sekä stressi ja kiire lisäävät jännitystiloja niska-hartiaseudulle, mutta sen lisäksi myös pään ja kaulan alueelle. Nyt myös vallitseva poikkeustilanne, kun maskien käyttö saattaa joillekin olla päivittäistä, lisää se kasvojen lihasten kuormitusta entisestään. Tätä asiaa moni ei osaa ajatellakaan, saatika huomaa normaalissa arjen kiireessä. Yli miljoona suomalaista kärsii päivittäin erilaisista purentaongelmista, ja suurin ryhmä heistä on työikäiset naiset.

Sain kutsun Mintulle kasvohierontaan, jonka Minttu on kehitellyt juuri näiden edellä mainittujen pulmien vuoksi. Käsittely alkoi kasvojen putsauksella, kosteuttamisella, ja hierontaan valittiin juuri iholleni sopiva öljy. Kasvojen hieronnan voisi herkästi mieltää kasvojen sivelyksi tai hipelöinniksi, mutta sitä tämä hieronta ei todellakaan ollut! Kasvot käytiin puoli kerrallaan läpi voimakkain ottein, aina rintalihaksien yläosasta kallonpohjaan ja ohimoille asti. En olisi ikinä uskonut, että kasvojen lihakset voisivat olla noin jumissa. Jotkut kohdat tekivät jopa hieman ”tiukkaa” ja puolierot huomasin hyvin hieronnan edetessä.

Itse kärsin hampaiden narskuttelusta, ja urheillessani välillä huomaan tiukan paikan tullen purevani hampaita kovasti yhteen. Juuri tästä syystä monella liikkujalla kasvojen lihaksisto ylijännittyy, koska pinnistellessämme jännitämme huomaamatta kasvojemme lihaksia. Liikkujalle kasvojen lihaksiston rentouttaminen onkin erityisen tärkeää, sillä pään ja kasvojen lihasten jännittyessä vartalo ei pääse vapaasti liikkumaan, eivätkä kasvojen lihakset koskaan rentoudu täysin, mikäli purentalihakset ovat tiukat.

Pään asento ja kannatus vaikuttavat syvästi koko kehon hyvinvointiin. Jännittyneet kasvolihakset muuttavat kasvojen mittasuhteita ja muotoa, puhe ja jopa hymy saattavat rakentua väärillä lihaksilla. Jos leuka on tiukka ja jännittynyt, huomaat samat oireet luultavasti myös lantiossasi. Ihminen on kokonaisuus ja itsestään huolehtivan olisi syytä kiinnittää
huomiota myös kasvojen lihaksistoon muun lihaksiston ohella.

Hieronta kesti kokonaisuudessaan noin 30 min, ja hieronnan lopuksi Minttu vielä putsasi kasvot ja laittoi kosteuttavan voiteen. Itselläni on hyvin herkästi reagoivat ja punaisuuteen taipuvat kasvot, joten voitte vain kuvitella kuinka helottavat kasvot itselläni oli, kun verenkierto kasvoissa oli saatu kunnolla liikkeelle. Punotus kuitenkin hävisi melko pian, eivätkä kasvot olleet erityisen turvoksissa hieronnan jälkeen. Sen sijaan poskipäät olivat näkyvillä aivan eri tavalla, ja silmät näyttivät auenneen hoidon myötä – niin ajatuksissa kuin konkreettisestikin.

Koko päivän kasvot tuntuivat ihanan kevyiltä ja rennoilta. Seuraavana päivänä itselläni oli kuitenkin taas tiukka Syke -tunti, joten sen lisäksi että keho oli koetuksella treenin vuoksi, myös eri äänikorkeuksilla tuotettu puhe, vaikuttaa kasvojen lihasten jumiutumiseen. Nyt kuitenkin tuosta Mintun kasvohierronnasta takataskuun vinkkejä ottaneena, kun huomaan itse purevani hampaita yhteen tai jännittäväni kasvojen lihaksia, pyrin heti myös rentouttamaan ne tilaisuuden tullen. Kasvojen lihakset olivat myös seuraavana päivänä sen tuntuiset, että hierottu on, ja tämä siis hyvällä tavalla, on ihana huomata konkreettinen vaste. Tätä hoitoa voisi siis kutsua hyvin kasvojen urheiluhieronnaksi. Todella lämmin suositus tälle kasvohieronnalle, ja ennen kaikkea empaattiselle, aidosti asiakkaat kohtaavalle ja taitavalle Mintulle.

Tässä vielä saateteksti kasvohieronnalle:

Skin roomin erikoisuus! Muotoileva kasvohieronta, joka yhdistelee
erilaisia hierontatekniikoita. Hieronta rentouttaa purentalihaksia,
kohottaa kasvonpiirteitä sekä palauttaa kasvojen mittasuhteita.
Tuloksena kevyt ja virkeä olo. Näet ja tunnet eron ensimmäisellä
käynnillä! 30 min hieronta 45€.

Psst.. FitnesSpan jäsenenä saat jatkuvan -10% alen Mintun hoidoista vilauttamalla meidän jäsenkorttia! Tästä siis oiva lahja vaikka pukinkonttiin!

Postaus toteutettu yhteistyössä Skinroom Minttu Sahrmanin kanssa.

Terkuin, Aino